Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen på plats efter skottlossning på Karl Johansgatan. Foto: Joakim Eriksson

Man skjuten med flera skott i Majorna – allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern fördes till sjukhus tidigt på söndagsmorgonen efter att ha blivit skjuten med flera skott i närheten av Karl Johansgatan i Majorna i Göteborg.

– Han var träffad med fler än ett skott, säger Morten Gunneng, vid polisregion Väst.

Strax före klockan 04 fick polisen larm om skottlossningen. En man hittades skottskadad och fick föras med ambulans till sjukhus. Hans tillstånd är allvarligt men stabilt, uppger Sahlgrenskas presstjänst.

– De initiala inringarna hade hört ett tiotal skott. När vi påträffade mannen kunde vi se att han var träffad med fler än ett skott, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Insats i området

Under söndagsförmiddagen pågick fortfarande ett intensivt polisarbete på platsen.

– Vi arbetar på och det kommer att påverka området. Det är försök till mord, men vi har ingen misstänkt, ingen gripen, sade Anna Göransson, polisens presstalesperson, under förmiddagen.

– Avspärrningarna är minskade nu, men det pågår fortfarande en insats, en kriminaltekniskt undersökning.

Nya uppgifter som framkommit under morgontimmarna är att offret ska vara känt inom polisen sedan tidigare.

Ja precis, men kan inte säga något mer om det.

Motivet oklart

Brottet utreds nu som försök till mord, men motivet bakom är enligt polisen fortfarande oklart. Under lördagen inträffade en skjutning utomhus i Hisings Backa, men i dagsläget ser polisen inget samband mellan skottlossningarna.

– Vi har utrett saken och kan inte se att det finns några kopplingar i den utredning vi har gjort. Det finns inget vi kan se i nuläget som kopplar ihop händelserna. 

Det område i Majorna som var avspärrat under söndagen efter skjutningen påverkade spårvagnstrafiken under ett antal timmar.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.