Mannen blev lurad på en okänd summa pengar när han skulle sälja sina båt via köp- och säljsajten Blocket. Foto: TT / Blocket

Man utsatt för Blocket-bluff på kafé – lurad på stor summa pengar

Uppdaterad
Publicerad

En man hade lagt ut sin båt för försäljning på Blocket och kommit överens om att träffa en eventuell köpare på ett kafé i Göteborg. Säljaren blir inför mötet övertalad om att ta med sig pengar till mötet, och väl på plats blir han bestulen.

– Man ska vara försiktig när man kommer överens med folk om olika köp, säger Jenny Widén vid polisen.

Det var vid 11-tiden under fredagsförmiddagen som polisen fick in ett larm om stöld på ett kafé i centrala Göteborg. Det var en man som hade lagt ut sin båt på blocket och stämt träff med en eventuell köpare.

– Så blir mannen som skulle sälja sin båt övertalad om att själv ta med sig pengar till det här mötet. Jag kan förstå att det låter konstigt att säljaren ska ta med sig pengar till mötet, jag vet inte exakt vad det handlade om. Men de har uppenbarligen haft någon form av överenskommelse, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Stjäl pengarna

På ett sätt som är okänt för polisen stjäl den eventuella köparen pengarna och lämnar kaféet. Händelsen rubriceras som grov stöld.

– Det var en ganska stor summa pengar det handlade om, säger Jenny Widén.

Hur gick det till när han tog pengarna?

– Det har jag inga detaljer om. Hade det varit hot eller våld inblandat hade det ju kommit in som ett rån.

Källa: Lovades det dubbla

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Väst ska köparen ha lovat säljaren det dubbla priset för båten – totalt omkring 400 000 kronor – förutsatt att säljaren tog med sig kontanter till mötet. Detaljerna kring överenskommelsen är oklara, men det ska ha övertalat köparen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.