Ett tjugotal personer dök upp under manifestationen för att visa solidaritet och stöd för de muslimer som befann sig i moskén under fredagsbönen. Foto: George Adam

Manifestation utanför Göteborgs moské

Publicerad

Under fredagseftermiddagen hölls en manifestation utanför Göteborgs moské för att hedra offren för terrordådet i Christchurch på Nya Zeeland.

– Jag är här för en basal övertygelse om människors lika värde, säger arrangören Lina Afvander.

Lina Afvander arrangerade fredagens manifestation utanför Göteborgs moské. Hon berättar att tanken bakom arrangemanget är att stå upp för rätten till att praktisera tro utan fruktan samt för att visa att muslimer inte är ensamma i sin sorg och rädsla.

– Om inte människor har rätt till att tro och be utan att bli trakasserade så är det ett fundament i vårt samhälle som sviker, säger Lina Afvander.

Ett tjugotal personer närvarade

Ett tjugotal personer dök upp under manifestationen för att visa solidaritet och stöd för de muslimer som befann sig i moskén under fredagsbönen.

På söndag hölls ännu en manifestation vid Göteborgs moské där representanter från bland annat svenska kyrkan, judiska församlingen samt representanter från Centerpartiet, Miljöpartiet, Liberalerna och Socialdemokraterna närvarar.

Hör Lina Afvander berätta om tanken bakom manifestationen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.