Leif Mannerström, stjärnkock och Inga-Lilla Gustafsson, boende på Sävegården/Ekebacken åt en god rödtunga med skaldjurssås tillsammans Foto: SVT

Här blir galna idén verklighet: Leif Mannerström gästkock på äldreboende i Floda

Uppdaterad
Publicerad

Det började som en vild idé: Leif Mannerström som gästkock på ett äldreboende i Floda – tillsammans med de vanliga kockarna. Nu har det blivit verklighet. Under tisdagen kom den rutinerade och välkände kockprofilen och delade med sig av hur man gör en riktigt god fiskrätt.

– Det smakade underbart, säger Inga-Lilla Gustafsson, boende på Sävegården/Ekebacken.

Lerums kommun har en satsning för de äldre som heter ”hyresgästens val”. Det innebär att de ska få äta en måltid som de längtat efter eller kanske har känslosamma minnen kring.

Och under onsdagen la man ribban högt, när stjärnkocken Leif Mannerström kom och var med och lagade en billigare variant på Sjötunga Walewska, men lika god enligt de som fick smaka.

– Jag känner för detta med att inspirera till god mat. Äldre människor vill ha riktigt god och nylagad mat och jag blev väldigt glad när jag blev tillfrågad, säger Leif Mannerström.

– Det var det bästa som har hänt sedan jag kom hit, säger Inga-Lilla Gustafsson, boende på Sävegården/Ekebacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.