Kroppen hittades i ett dike i närheten av Lärjeån. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Människokropp hittad i Göteborg

Publicerad

Under lördagen larmades polisen till Hjällbo i Göteborg där man påträffat en människokropp i ett dike. Polisen menar att kroppen har utsatts för kraftigt våld och utreder nu det hela som misstänkt mord.

Det var vid 10-tiden under lördagen som en förbipasserande larmade polisen om en mänsklig kropp som låg i ett dike i stadsdelen Hjällbo i Göteborg. När polisen kom till platsen konstaterade man att kroppen utsatts för kraftigt våld.

Kroppen var så illa tilltygad att man från början inte kunde utröna om det vara en man eller kvinna. När rättsläkaren kom till platsen kunde man dock konstatera att det rör sig om en man.

– Men vi vet inte vem han är och rättsläkaren kan inte avgöra hur gammal han är så vi vill gärna komma i kontakt med någon som saknar en man, pojkvän, kamrat, son, pappa, någon helt enkelt, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Bara legat några timmar

Området har nu spärrats av för undersökning och polisen letar också med hund runt om i området. Det är i nuläget inte klart om platsen där offret hittades är densamma som brottsplatsen. Polisen menar dock att brottet sannolikt har inträffat bara några timmar innan kroppen upptäcktes.

– De som arbetar på plats kunde inte direkt säga om anträffandeplatsen var den samma som brottsplatsen men det ska vara väldigt färskt, säger Thomas Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer