Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marko Mijatovic hann aldrig uppfatta vad raset hade orsakat förrän han körde över kanten. Hör honom berätta i klippet. Foto: Mikael Berglund/Frida Björk/SVT

Marko körde över raskanten i Stenungsund: ”Bilen bara flög”

Uppdaterad
Publicerad

Marko Mijatovic stängde sin restaurang och satte sig i bilen för att köra hem. Han svängde upp på motorvägspåfarten, men visste inte då att en avgrund väntade framför honom.

– Bilen bara flög, säger han.

Hör Marko Mijatovic berätta mer om när han körde över kanten i klippet.

Dagen efter är han tillbaka på sin restaurang och jobbar igen. Armbågen är lite öm och han är omskakad, men annars är det inte mycket som vittnar om den chockartade upplevelse Marko Mijatovic varit med om. Efter att bilen flög ut blev det kolsvart.

– Jag försökte ta mig ut och det gick inte först och då fick jag lite panik. Sen tryckte jag till ordentligt på dörren och då lossnade den.

Hörde röster som skrek

När Marko Mijatovic satte ner fötterna var det i lera. Han förstod först inte i mörkret var han hade hamnat. Det stora område som hade slitits loss av skredet hade Marko kört rakt ner i. På andra sidan motorvägen hörde han röster som skrek.

– Det är svårt att uppskatta nu hur långt ner jag var. Men det var så högt att jag inte bara kunde klättra upp.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett lerskred vid Stenungsund orsakade stor förödelse under natten den 23 september. Här får du en sammanfattning av händelsen. Foto: Tomas Singer

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.