Polis är på söndagsmorgonen på plats vid Ica Supermarket Noltorp, som tidigt på morgonen utsattes för ett väpnat rån. Foto: Sofia Netskar/SVT

Matbutik i Alingsås rånades av beväpnade män

Uppdaterad
Publicerad

Maskerade, beväpnade män rånade en matbutik i Alingsås och bakband en anställd på söndagsmorgonen.

– De har lämnat platsen och är på fri fot med en okänd summa pengar, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson för region Väst.

Larmet om rånet kom 06.27, en dryg halvtimme innan affären skulle öppna.

Polis är på söndagsmorgonen på plats på Ica Supermarket Noltorp och har pratat med personalen som bakbands och utsattes för rånet. Rånoffret uppges vara chockat, men inte ha några fysiska skador.

Rånarna, som ska ha varit svartklädda och maskerade, har varit beväpnade med pistolliknande föremål. De har försvunnit från platsen med en okänd summa pengar.

Butiken har spärrats av och kommer, enligt uppgifter från personalen till SVT, vara stängd tillsvidare.

– Polisen är ute med hund och söker i området, säger SVT:s reporter Sofia Netskar som är på plats någon timma efter larmet om rånet kom in.

Händelsen utreds som ett grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.