Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mattias Larsson har varit fast i bilen med familjen i flera timmar vid Mariestad. Familjen har inte fått någon information. Bengt Olsson, presschef Trafikverket, har inget svar på när det kan lätta. Foto: Privat

Mattias satt fast i snökaoset på E20 i flera timmar: ”Blir lite frustrerad”

Uppdaterad
Publicerad

Långa köer – och dåligt med information. Så beskriver Mattias Larsson hur situationen var när han satt fast med sin familj på E20 utanför Mariestad i flera timmar.

– Vi har stått här i snart fem timmar, säger han under tisdagskvällen.

Sitter du fast i trafiken? Har du bilder från snöovädret? Mejla oss på tipsaoss@svt.se

Efter flera olyckor på E20 där bilar eller lastbilar kört av eller fastnat i snömodden är det stora trafikproblem på vägen.

Kritisk till Trafikverket

Mattias berättar att familjen höll humöret uppe i bilen men att han är besviken på bristen på information från Trafikverket.

– Det finns ingen information om vad som ska hända, man blir lite frustrerad måste jag säga.

Var det så klokt att ge sig ut idag?

– Vi måste åka hem till arbete, vi har varit borta på semester. Vi åkte tidigt och hade gott om tid och har vinterdäck på. Men hade jag kunnat hade jag stannat en dag till för att undvika det här, sa Mattias Larsson i SVT Nyheters direktsändning.

Får medhåll om informationsbristen

En annan Mattias stod också still i köerna på E20. Mattias Jansson var på väg med sin son, svärföräldrar och hund till Stockholm. De gjorde ett snabbt lunchstopp i Mariestad och fortsatte vid 15-tiden på tisdagen, men de kom inte långt.

– Vi hann någon mil sen har vi inte rullat många meter senaste 6 timmarna, sa han.

Han håller med Mattias Larsson om att informationen borde vara bättre.

– Jag saknar rapporter om vad det är som händer, man vill ha förståelse för varför det inte rör sig, säger Mattias Jansson.

Stora utmaningar

Från Trafikverkets sida har man förståelse för frustrationen och säger att man lägger ut den information man har.

– Vi har haft stopp i ett antal omgångar på E20. Det handlar om att det är långtradare som fått stopp och den informationen får vi inte om de inte ringer in om det. Vi har lagt ut det vi har, men det är stora utmaningar så är det, säger Bengt Olsson presschef på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.