Risk för åska under Håkan Hellströms konsert på lördag. Foto: TT

Meteorologens vädertips inför Håkankonserterna

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen och söndagen är det dags för två av årets mest omtalade konserter när Håkan Hellström återigen spelar på Ullevi. Men frågan är om hemmasonen har vädergudarna med sig.

De senaste dagarna har prognoserna skiftat. Just nu ser det hoppfullt ut, i alla fall när det gäller temperaturen.

– Det kommer att vara varmt långt in på kvällen, 15-20 grader. I publikhavet kan du lägga på ett par grader, så temperaturen ser riktigt lovande ut, säger meteorolog Nils Holmqvist.

Håkan Hellström på Ullevi 2016

”Mesig kallfront drar söderut”

Men vädret i Europa är oroligt just nu och på lördag är det risk för åskoväder över Ullevi och Göteborg.

– Vi har en rätt mesig kallfront som drar söderut och det finns risk för att den ställer till det. Det kan bli både åska och ett kraftigt skyfall över Göteborg på lördag, säger meteorolog Nils Holmqvist.

Risken för åskoväder gäller egentligen hela lördagen, både under dagen och kvällen men Nils Holmqvist tycker ändå att man kan chansa som konsertbesökare.

– Sannolikheten är väl ändå rätt liten att ett eventuellt lokalt skyfall skulle komma rakt över Ullevi. Det beror väl egentligen på hur känslig man är för att bli blöt. Jag hade chansat och lämnat regnponchon hemma. Man vill ju inte släpa på saker i onödan.

Noll åskrisk på söndag

Risken för åskoväder försvinner dock enligt dagens prognos under natten till söndag. Så för söndagens konsertbesökare ser det stabilt ut

– Det blir samma sköna temperatur som på lördag men med noll åskrisk, säger Nils Holmqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström på Ullevi 2016

Mer i ämnet