Midsommarstången i Biskopsgården restes under torsdagen. Foto: SVT

Midsommarstången i Biskopsgården sågades ner

Publicerad

Biskopsgården satsade på midsommarfirande. Då sågade någon eller några ner midsommarstången och kastade den i buskarna.

Fotbollsklubben Cruz Azul från Biskopsgården arrangerade midsommarfirande i stadsdelen. Men på fredagsmorgonen upptäcktes att någon stulit midsommarstången.

– Den var fin och tanken var att ha den stående i några dagar. Men i morse hade någon sågat ner den, säger arrangören Tito Rojas till Göteborgs-Posten.

Stången hittades senare i en buske en bit från platsen.

”Känna sig delaktiga”

Midsommarfirande var vanligt i Biskopsgården under 80- och 90-talet men har upphört de senaste åren. Nu ville man starta upp traditionen på nytt i ett försök att ge invånarna ett sätt att komma i kontakt med svenska traditioner. Och Tito Rojas är mycket besviken över det som hänt.

–  Vi kämpar för att folk ska känna sig delaktiga i Sverige. Vi vill bidra till att våra barn här utvecklar en identitet där det svenska är en viktig del. Själv tycker jag att det är underbart med svenska högtider, säger han till Göteborgs-Posten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer