5 000 minkar har släppts ut ur sina burar på en gård i Korsberga utanför Hjo. Något som Hjo tidning var först med att rapportera om. Foto: Arkivbild/Patric Söderström / TT

Minkar och hästar släpptes ut från burar och hagar

Publicerad

5000 minkar har släppts ut ur sina burar på en gård i Korsberga utanför Hjo.
– Vi har identifierat åtta misstänkta personer i åldrarna 18 till 64 år, hemmahörande i Västsverige och i Stockholmstrakten, säger Magnus Karlsson gruppchef Skövdepolisen.

På den aktuella gården finns 5 000 minkar och det var de som släpptes ut från sina burar. Strax innan hade hästar släppts ut från en hage i en annan gård som ligger i närheten i Korsberga utanför Hjo. Det uppger Hjo tidning.

– Majoriteten av minkarna blev kvar i den lokal som burarna finns i. I granngården hade ett staket tagits ner så hästarna sprang lösa, säger Magnus Karlsson, till SVT Nyheter Väst.

Åtta personer identifierade

Enligt honom såg vittnen på platsen åtta personer åka i väg i två bilar efter det inträffade. Den ena bilen anträffades i området och den andra bilen en knapp mil därifrån.

– Åtta personer fanns i de två bilarna och de är identifierade och i åldrarna 18 till 64 år. De har inte gjort någon hemlighet av att de är djurrättsaktivister, säger han.

Polisen uppger att de två händelserna med både minkarna och hästarna har med varandra att göra.

– Vi kommer att höra vittnen för att komma fram till vad dessa åtta personer misstänks för.

Ännu har ingen gripits enligt polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer