Misshandlad man hittad utomhus i Askim – förd med ambulans till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsmorgonen hittades en misshandlad man utomhus i Askim. Mannen är oidentifierad och har förts till sjukhus. Polisen söker nu efter tips och iakttagelser från platsen.

Det var vid halv tio tiden på lördagsmorgonen som polisen larmades till Askims strandväg i Göteborg där en misshandlad man hittats utomhus vid en gräsmatta.

– Det var förbipasserande som larmade oss. Han var svullen över ögonen och blödde, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Mannen fick föras med ambulans till sjukhus där han nu vårdas för allvarliga skador. Han är oidentifierad, men hans ålder uppskattas vara mellan 35-40 år. Polisen har ingen misstänkt eller frihetsberövad för händelsen, och genomför nu dörrknackning i området.

– Det är ett ställe där många rör sig och vi uppmanar allmänheten att komma in med tips och iakttagelser till oss, säger Anna Göransson.

Polisen utreder händelsen som grov misshandel och det är oklart om brottsplatsen är samma plats som mannen hittades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.