Arkivbild Foto: TT

Misstänks ha försökt köra på polis med motorcykel

Publicerad

Två personer som färdades på lätt motorcykel försökte smita från polisen i Kortedala i Göteborg. Föraren försökte bland annat köra på en polis. Enligt polisen slutade det hela slutade med sjukhusbesök med befarat benbrott.

Det var strax före klockan 17 som en motorcykelpolis fick syn på två män som färdades på en lätt motorcykel utan hjälm i Kortedala i Göteborg. Istället för att stanna, beslutar sig föraren på den lätta motorcykeln för att försöka smita från polisen.

– Polisen på motorcykeln följer efter, men får punktering. Då tar en annan mc-polis i området upp förföljandet, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm till SVT.

Försöker köra på polisen

Samtidigt informeras övrig polis i området om händelsen, varpå en polisbil placerar sig strategiskt för att stoppa männens framfart.

– Tyvärr märker föraren av den lätta motorcykeln detta och försöker att köra på polisen som står vid vägkanten. Som tur är hoppar polisen åt sidan och blir inte skadad, säger Ulla Brehm.

Befarat benbrott

Enligt polisen fortsätter den lätta motorcykeln sen, men av någon anledning kör den in i den stillastående polisbilen och det tar stopp.

Föraren av den lätta motorcykeln körs med ambulans till sjukhus med befarat benbrott. Passageraren, som enligt polisen visar tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad, haltar men vill inte ha vård utan tas istället till polisstation för provtagning.

Kända av polis

Männen som är mellan 18 och 25 år gamla är kända av polis sen tidigare. De misstänks nu för en rad brott, bland annat försök till misshandel, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, och narkotikainnehav för eget bruk.

– Det finns även uppgifter om att de ska ha kastat något från motorcykeln, och det har hittats narkotika längs motorcykelns färdväg, säger Ulla Brehm.

Männen ska nu förhöras av polis.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.