Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör 15-årige Issa och andra boende i Frölunda om deras reaktioner på det farliga föremålet som hittades. Foto: SVT

Misstänkt farligt föremål i Frölunda – område avspärrat

Uppdaterad
Publicerad

Polisen spärrade av ett 100 meter stort område i Frölunda efter att en burk med stubintråd hittades. Nationella bombstyrkan bedömde föremålet som skarpt men kunde desarmera det på plats. Under tiden fick elever och lärare inte lämna Frölundaskolan.

– Efter bamba sa läraren att vi skulle stanna i klassrummet, säger Issa Shahin.

Det misstänkta föremålet hittades vid lunchtid vid en gångväg nära Mandolingatan i Frölunda, inte långt från socialtjänstens kontor.

Enligt polisen var föremålet en burk med en stubintråd.

– Vi bedömer det som att föremålet kan vara farligt. Därför ska det nu undersökas, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Desarmerades på plats

Nationella bombstyrkan tillkallades och skickade fram en UAS-kamera, en form av drönare, och bedömde att föremålet var skarpt. Föremålet kunde desarmeras och behövdes inte skjutas sönder.

Avspärrningarna kommer vara kvar så länge tekniker är på plats för att försöka säkra spår.

Elever på skola hålls inne

Några hundra meter från platsen ligger Frölundaskolan där elever och personal ombads att hålla sig inomhus. En av dem som inte fick lämna byggnaden var 15-åriga Issa Shahin som i klippet ovan berättar hur eleverna blev avbrutna när de var mitt i en äggjakt.

Det finns inga uppgifter om någon skadad men både räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.