Misstänkt föremål i Stenungsund – kulturhuset spärrades av

Uppdaterad
Publicerad

Kulturhuset Fregatten i Stenungsund spärrades under eftermiddagen av efter att personal hittat ett misstänkt föremål. Senare kunde dock polisen blåsa faran över.

– Vi fick tag i de som hyrt lokalen, det visade sig varit någon form av utbildning under dagen och då har det här föremålet glömts kvar, säger Peter Adlerson, presstalesperson på polisen.

Personal på kulturhuset Fregatten slog under torsdagseftermiddagen larm om ett misstänkt föremål i lokalerna. Polis tillkallades och kunde på plats inte utesluta att föremålet var farligt. Kulturhuset och ett område runt byggnaden spärrades då av och nationella bombskyddet kallades in.

Snart kunde man dock konstatera att föremålet inte var farligt utan ett kvarglömt föremål från övningar som hållits tidigare under dagen. Exakt vilken typ av företag det rör sig vill dock inte polisen säga.

– Vi brukar inte gå ut med det men det rör sig antagligen om något slags säkerhetsföretag som haft övningar här så kan säga, säger Peter Adlersson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.