Polisen arbetar med att undersöka det misstänkta föremålet på Landvetter Flygplats. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Misstänkt farligt föremål på Landvetter flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt föremål hittades på DHL:s godsterminal på Landvetter flygplats under måndagseftermiddagen. Nationella bombskyddet kallades till platsen för att undersöka saken och kunde senare konstatera att föremålet var ofarligt.

Polis och räddningstjänst larmades till flygplatsen strax utanför Göteborg på måndagseftermiddagen.

– Vi fick in ett larm vid 16.52 om ett farligt föremål som inte är i ankomsthallen eller i någon publik byggnad, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Misstänkt föremål

Enligt Swedavia gäller larmet en fraktfirma som har verksamhet vid flygplatsen.

– Det är inget som påverkar vår verksamhet på flygplatsen, eller flygtrafiken, säger David Karlsson vid Swedavias pressjour.

Det finns enligt polisen inga uppgifter om några personskador.

Alla evakuerade

Ann Berglund, marknads- och kommunikationschef vid DHL Express, säger att det var företagets ”screening-personal” som upptäckte ett misstänkt farligt föremål och då omedelbart larmade.

– Vi har evakuerat alla ur byggnaden och just nu arbetar bombtekniker där.  Vi vet inte så mycket mer just nu, utan inväntar besked från polisen.

”Screening” är i praktiken samma sak som röntgen. På DHL Express passerar mängder av försändelser varje dygn.

– Vi sköter internationella expressförsändelser till och från hela världen, och har fokus på mycket hög säkerhet. Vi röntgar allt, säger Anna Berglund.

Efter undersökningar kunde Nationella bombskyddet konstatera att föremålet var helt ofarligt, och alla kunde återgå till sina arbeten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.