Volvo utreder just nu det misstänkta felet som gör att Volvobilar stänger av under färd. Foto: SVT

Misstänkt fel utreds av Volvo

Uppdaterad
Publicerad

Volvo har fått in flera larm om bilar som stängs av och startar om under körning. Nu försöker företaget lista ut vad som är fel.

Volvoägare rapporterar om att bilarna stängs av under körning för att sedan starta upp igen, det skriver Aftonbladet. Nu utreder Volvo vad som kan vara fel.

– Det pågår ett intensivt felsökningsarbete hos oss för att analysera och försöka förstå vad det är som händer, säger Annika Bjerstaf, pressansvarig på Volvo.

Enligt henne har de bara fått kännedom om ett fåtal fall och det gäller femcylindriga dieselbilar av modellår 2016. Alltså nyare bilar. Enligt Aftonbladet rör det sig om modellen XC70.

Enligt Annika Bjerstaf gäller felet en halvsekunds stopp och sedan startar bilen igen. Den som råkar ut för något liknande ska kontakta en volvoverkstad.

– Vi utreder det så skyndsamt som möjligt, efttersom vi förstår att det är obehagligt för den som råkar ut för det.

Enligt ett antal inlägg på Volvo-forumet, jag rullar, är det flera modeller som drabbats, inte bara XC 70 utan även V70 samt V60 av 2016 års modell med motorn, en 5-cylindrig diesel, som gemensam nämnare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.