Kroppen hittades i Mölndal, torsdagen den 28 juli. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Misstänkt för mord i Mölndal häktas

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs tingsrätt häktade idag en man i 40-års åldern misstänkt för att ha mördat den person som hittades i ett skogsparti i Mölndal i förra veckan.

– Det pågår en förundersökning så jag vill inte gå in på varför han är häktad, men utredningsläget ser väldigt bra ut, säger åklagare Tomas Willén.

Under torsdagseftermiddagen förra veckan hittades en död person i ett skogsparti i Mölndal. Senare samma kväll kunde polisen gripa en man i 40-års åldern, som senare anhölls.

Idag häktades samma man av Göteborgs tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Offret är identifierat, vi vet vem den avlidne är, säger åklagare Tomas Willén.

Förnekar misstankarna

Enligt den misstänkte mannen advokat, Mia Sandros, förnekar han misstankarna och ska ha bestridits åklagarens häktningsyrkande.

– Vi har inte bestämt oss ännu om vi ska överklaga beslutet eller om vi inväntar nästa prövning om två veckor för att se var den här utredningen tar vägen, säger försvarsadvokat Mia Sandros.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Området som mannen hittats i är ett mindre skogsparti i Mölndal. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.