Halv nio på lördagsmorgonen fick polisen in larm om ett misstänkt farligt föremål på Wieselgrensplatsen i Göteborg. Foto: Privat: Tomas Singer

Bomblarmet avblåst

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt föremål hittades under lördagsmorgonen vid Wieselgrensplatsen i Göteborg. Nationella bombskyddet undersökte föremålet som visade sig vara ofarligt.

Det misstänkta föremålet visade sig vara en domkraft. Det säger en polis på plats till SVT:s utsände.

Det var vid halv nio på lördagsmorgonen som polisen fick in larm om ett misstänkt farligt föremål på Wieselgrensplatsen på Hisingen i Göteborg. Larmet ska ha ringts in av en privatperson.

Vid platsen ligger flera butiker och matvaruaffärer. Ett stort område spärrades av.

– Normalt är att vi har ett riskområde på 200 meter, säger Christer Fuxborg på polisen i Göteborg.

Polis kontaktade filmteam

Den polispatrull som först kom till platsen kunde inte bedöma om föremålet var farligt eller inte. Nationella bombskyddet tillkallades därför att

Det misstänkta föremålet visade sig vara en domkraft. Foto: Privat Tomas Singer

undersöka föremålet närmare.

– Vi tar det säkra före det osäkra, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg. 

Under dagen har polisen varit i kontakt med SF studios för att se om det misstänkta föremålet kunde vara något som de glömt kvar. Ett filmteam ska nämligen ha varit på platsen under fredagskvällen.

–  Utifrån den beskrivningen vi har gett dem så är det inget som de känner igen, säger Christer Fuxborg.

Bombgruppen på plats

Vid 11.45 var bombgruppen på plats. En kort stund senare kunde de konstatera att det inte rörde sig om något farligt föremål. Det som under lördagen orsakat stora avspärrningar på Wieselgrensplatsen på Hisingen i Göteborg, visade sig vara en domkraft.

– Det är rigoröst säkerhetsarbete vid sådana här händelser.

– Vi är tacksamma att folk är uppmärksamma och ringer in tips. Någon gång kommer det att vara skarpt, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.