Delar av avgångshallen har stängts av efter att ett misstänkt föremål gett utslag i säkerhetskontrollen. Foto: SVT/Kristian Erskog

Misstänkt föremål hittat på Landvetter

Publicerad

Delar av avgångshallen spärrades av efter att ett misstänkt föremål hittats på Landvetter flygplats i Göteborg. En person är anhållen och misstänks för allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen meddelade vid 8-tiden att ett misstänkt föremål hittats på flygplatsen. 

– Vi har spärrat av ett område om 50 x 50 meter. Bombtekniker är på väg, sa Tommy Nyman, polisens presstalesman i Västra Götaland.

En person är gripen efter att det misstänkta föremålet anträffats.

Bombtekniker inkallade

Polisen vill inte gå in på vad det är för föremål som har hittats. Tommy Nyman säger att det inte är säkert att det handlar om misstänkt sprängmedel, trots att bombtekniker kallades in.

– När vi ska undersöka ett misstänkt föremål skickar vi alltid bombtekniker, det behöver inte betyda att det handlar om en bomb, säger Tommy Nyman.

Polisen grep en person som ska ha varit på väg genom säkerhetskontrollen för att flyga till ett annat EU-land när det medhavda föremålet gav utslag.

– Han anhölls av åklagare och misstänks för allmänfarlig ödeläggelse, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst på torsdagskvällen.

Flygtrafiken påverkas inte

Enligt Swedavia, som har hand om driften av flygplatsen, ska det misstänkta föremålet gett utslag i säkerhetskontrollen vilket ledde till att man spärrade av den gamla inrikeshallen. Händelsen påverkade dock inte flygtrafiken. Istället leddes resenärer om till en annan säkerhetskontroll.

– Så fort man upptäcker någonting som inte smidigt går igenom säkerhetskontrollen måste man vidta åtgärder, säger Josabeth Fallenius, presskommunikatör på Swedavia.

Polisens bombgrupp kallades till Landvetter och har fört föremålet till en annan plats där det ska undersökas. Men det kan dröja tills det kommer besled om vad det är och om det är farligt.

– Det är inte säkert att besked kommer idag, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer