Misstänkt föremål i bil – fyra gripna

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har gripits och nationella bombskyddet kallades in efter att en patrull stoppat en bil och hittat ett misstänkt föremål utanför Trollhättan. E45 var helt avstängd under flera timmar på torsdagsmorgonen.

En polispatrull stoppade bilen vid Sjuntorpsrondellen vid 04-tiden på torsdagsmorgonen och upptäckte då det misstänkta föremålet. I väntan på att det nationella bombskyddet spärrades vägen av helt.

– När det är ett misstänkt föremål tar vi naturligtvis det säkra före det osäkra, det handlar ju om att säkra platsen där, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Fyra gripna

Fyra män som befann sig i bilen har gripits misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Männen är enligt polisen i 20- till 30-årsåldern. Det är oklart var de misstänka personerna är hemmahörande, om de är kända av polis sedan tidigare och varför de stannades av den aktuella patrullen.

– Det är för tidigt att säga något om det i nuläget, säger Fredrik Svedemyr.

Tidigare explosion i närheten

Så sent som natten till tisdagen skedde en kraftig explosion utanför en villa i Sjuntorp. Även då kallades nationella bombskyddet in, men ingen person rapporterades vara gripen.

– Vi utreder ju brett i generell mening och tittar på möjliga samband till tidigare händelser. Men i nuläget är det för tidigt att säga något om eventuella kopplingar till tidigare detonation eller händelser, säger Fredrik Svedemyr.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.