Den misstänkte mördaren har begärts häktad. Foto: TT/Google Earth

Misstänkt inbrottsmördare begärs häktad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har begärts häktad på sannolika skäl för mordet i Högsbo, Göteborg, tidigare i år. Polisen utreder också om samme man kan ha kopplingar till mordförsöket i samma område i december 2017.

Den 9 mars tidigare i år hittades en man i 30-årsåldern mördad i sin lägenhet i Högsbo. Mordet skall ha ägt rum natten mellan den 7 och 8 mars. I lördags anhölls en man i 30-årsåldern som nu begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, något GT var först med att rapportera om. Mannen nekar till brott och på tisdag hålls häktningsförhandlingarna. Den misstänka mördaren är sedan tidigare är dömd för våldsbrott och har anknytningar till området, enligt polisen.

Utredning om mordförsök fortsätter

I slutet av förra året inträffade ett mordförsök i samma område, något som polisen menade kunde ha koppling med det senare dådet. Men den nu anhållne mannen är inte delgiven misstanke för det mordförsöket, i stället fortsätter polisen utreda den händelsen parallellt.

Utöver mordmisstankarna är mannen även misstänkt för narkotikabrott.

Uppmärksammat mord

Tidigare i år blev händelserna vid lägenheten i Högsbo uppmärksammade då det inte fanns några tecken på att ytterdörr eller entrédörr skall ha brutits upp. Polisen gick efter mordet ut med en uppmaning till allmänheten där de efterfrågade iakttagelser från personer som kan ha sätt någon gå runt och försöka dra i dörrar eller försökt ta sig in i trapphus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.