Tonåring knivhuggen i matbutik i Alingsås

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk i en matbutik i Alingsås ska ha lett till att en 16-årig pojke fått föras till sjukhus med stickskador i magen.

– Han flögs med ambulanshelikopter till Drottning Silvias barnsjukhus, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

En tonårspojke blev under lördagskvällen misshandlad på Ica Maxi i Alingsås av två gärningspersoner. Polisen larmades till butiken efter larm om bråk, vid 17.40-tiden. Tre personer ska ha varit inblandade i bråket och en av dem har fått ett flertal stickskador i magen av en kniv.

– Gärningsmännen är 14-16 år gamla. Vi har säkrat bevisning i form av övervakningsbilder och det finns många vittnen, så jag ser utredningsläget som gott, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

Ingen gripen

Området är under söndagen fortfarande avspärrat och polisen har hållit ett flertal förhör på platsen. Man letar även efter en kniv som gärningsmännen ska ha slängt i en sjö i närheten av Ica butiken.

– Vi har inlett en utredning om grov misshandel, men vi har ingen gripen i nuläget, säger Thomas Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.