Ett stort område i Vasastan är avspärrat av polis sedan ett misstänkt föremål hittats. Foto: SVT

Misstänkt låda i Vasastan var ofarlig

Uppdaterad
Publicerad

Vid 07.30-tiden i morse upptäcktes ett misstänkt farligt föremål i form av en låda på Viktoriagatan i centrala Göteborg. Vid 09.30-tiden sköt polisen sönder föremålet med hjälp av en robot. Innehållet var ofarligt.

Den mystiska lådan var av metall, och det stack ut sladdar ur den.

– Det kan ju vara vad som helst, men vi måste jobba som vi alltid gör när vi får uppgifter om den här typen av fynd, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen, i samband med händelsen.

Vad gör just denna låda misstänkt?

– Jag har inte sett den, utan går bara på vad som står här. Och det är att vi vill undersöka den närmare. Då följer vi de anvisningar vi får av Nationella bombskyddet.

Spårvagnsstopp

Polisen spärrade av ett stort område runt Viktoriagatan.

Kollektivtrafiken påverkades, och linje 2 och 3 kunde inte köra den vanliga vägen under en tid.

Vid 09.30-tiden sköt Nationella bombskyddet sönder lådan med hjälp av en robot. Den visade sig dock att lådan inte innehöll sprängmedel, utan var ofarlig. Nu återstår för polisen att analysera vad det egentligen var för något.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.