Man hittades svårt knivskuren i en lägenhet i Brämaregården i Göteborg. Foto: SVT

Misstänkt mord i Brämaregården i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades svårt knivskadad i en lägenhet på fredagsmorgonen. En annan man i 30-årsåldern, som också var den som larmade SOS, greps kort därefter misstänkt för mord alternativt dråp.

– Den skadade fördes till sjukhus men man kunde snabbt konstatera att mannens liv inte gick att rädda, sa Peter Adlersson som är presstalesperson på polisen vid 10-tiden på fredagen.

Runt klockan åtta på fredagsmorgonen fick polisen larm om en knivskadad man i en lägenhet i Brämaregården i Göteborg. När man kom till platsen greps inringaren, en man i 30-årsåldern, för mord alternativt dråp.

– Den skadade fördes iväg med ambulans men man kunde snabbt konstatera att hans liv inte gick att rädda, sade Peter Adlersson, presstalesperson på polisen, till SVT Nyheter Väst på fredagsförmiddagen.

Offret inte identifierat

Under dagen har polisen genomfört en teknisk utredning i den aktuella bostaden. Den gripna mannen har varit på plats i polishuset i Göteborg där han förhörts under dagen. Vid 16.30-tiden meddelade polisen att mannen blivit anhållen av åklagare misstänkt för mord.

– Offret har vi ännu inte identifierat för det fanns inga ID-handlingar på honom, sade Peter Adlersson på förmiddagen.

Vid 16.30-tiden hade polisen ännu inte kunnat identifiera mordoffret.

Polisen har hört vittnen i området under dagen.

En man hittades svårt knivhuggen i en lägenhet i Brämaregården på fredagsmorgonen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.