Foto: SVT

Misstänkt mördare kvar i häktet

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare Jim Westerberg bad Uddevalla tingsrätt att få ha kvar den misstänkte mördaren i häkte i fyra veckor till. Nu har rätten dömt enligt hans önskemål. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Den 17 november förra året anmäldes en 17-årig flicka försvunnen i Uddevalla. Sökandet efter henne engagerade hundratals människor i Uddevallaområdet.

Men innan polisen visste att flickan var avliden grep de en man och anhöll honom misstänkt för mord. Han var flickans pojkvän och häktades den 22 november. Den misstänkte mannen förnekar brott.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Den 28 november meddelar polisen att flickan är död, vilket kunde bekräftas efter att de hittat en kroppsdel från flickan.

I samma utredning har polisen också anhållit två personer misstänkta för inblandning i det misstänkta mordet, där polisen varken vill berätta om kön, ålder eller brottsmisstanke.

I klippet ovan ser du kommissarie Sten-Rune Timmersjö om utredningsläget (från 6 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet