Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag ser en person som ser hotfull ut, säger Peter när han berättar om hur det gick till när den misstänkta mördaren knackade på. Foto: SVT

Misstänkt mördare knackade på hos Peter: ”Kände mig inte säker”

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern misstänks ha mördat sin pappa under natten till söndagen i en bostad i centrala Borås. I samband med det ska han ha knackat på hos Peter som bor i samma trapphus.

– Jag kände mig inte säker, säger Peter.

Klockan är runt sju på söndag morgon. Polisen får larm om en blodig man i ett trapphus i centrala Borås. Mannen ska ha knackat på hos flera grannar. En av dem är Peter.

– Han ser hotfull ut och det hela ser olustigt ut, jag känner mig inte trygg att öppna dörren, säger han.

Stod på kassaband i matbutik

Redan under lördagseftermiddagen dagen före ska den misstänkte ha omhändertagits av polis i en matbutik då han stod upp på kassabandet. Enligt Borås Tidning körde pappan sin son till psykiatrins akutmottagning utan att sonen blev inskriven.

Men sjukhuset dementerar uppgifterna.

Vi har inte någon sökande med den ärendeproblematik under den aktuella tidpunkten. Vi har kollat övervakningsfilmer från 18.00 på lördagskvällen och fram till natten till söndagen och vi har inte sett någon sökande med den profilen, säger Magnus Skog som är verksamhetschef för psykiatrin på Södra Älvsborgs sjukhus.

Tog sig in i garaget till polishuset

Åklagaren uppger att den misstänkte efter mordet ska ha tagit sig in i Boråspolisens garage. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Väst ska den mordmisstänkte kunnat göra det då det funnits brister i rutinerna kring in- och utpasseringen till garaget.

– Jag kommenterar inte våra nuvarande säkerhetsåtgärder utan det är säkerhetsavdelningen som äger frågan, säger Peter Sörstedt, chef för polisområde Älvsborg.

Han berättar att polisen nu ska se över sina rutiner.

– När det sker olika incidenter så tittar säkerhetsavdelningen på vad som hänt för att se om det behöver göras förändringar i våra rutiner.

Mannen som är i 20-årsåldern är nu gripen och har begärts häktad. Häktningsförhandlingen hålls under onsdagseftermiddagen.

– Jag har ingen inställning att lämna just nu utan väntar in häktningsförhandlingen, säger Niklas Hellberg, mannens försvarsadvokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.