Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Foto: SVT

Misstänkt mördare kvar i häkte

Uppdaterad
Publicerad

Uddevalla tingsrätt beslutade att den man som misstänks för mordet på en 17-årig flicka i Uddevalla blir kvar i häkte. Mannens advokat ansåg att beslutet saknade grund.

Mannen, som hade en relation till den nu döda 17-åringen, har varit häktad sedan den 22 november.

Åklagare Jim Westerberg hade begärt att få åtalstiden förlängd till den 31 januari, men Uddevalla tingsrätt gav honom endast två veckor till med motiveringen att de vill försäkra sig att utredningen fortskrider i god fart. Det betyder att åtal måste väckas senast den 17 januari, eller så måste åtalsförlängning begäras på nytt.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

– Det återstår många utredningsåtgärder. Eftersökningar av kroppsdelar pågår, vi inväntar analysresultat från Nationellt forensiskt centrum och förhör pågår med den misstänkta. Jag är förvånad över att tingsrätten inte beviljade en månads åtalsförlängning med hänsyn till den omfattande utredning som återstår i ärendet, säger kammaråklagare Jim Westerberg i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Kritik från försvaret

Häktningsförhandlingen hölls även den här gången i huvudsak bakom stängda dörrar, men i den delen som var offentlig framförde Beatrice Eddysson Remsäll, pojkvännens advokat, kritik mot utredningen. Hon ansåg att det inte längre förekommer grund för häktning då de brott mannen hon anser att mannen kan misstänkas för är av ”helt annan karaktär”.

– Det är inte proportionerligt att XX varit frihetsberövad på det här sättet. Han är bara 22 år och tidigare ostraffad, sa hon till tingsrätten.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet