Misstänkt mordförsök i Borås – man i 70-årsåldern knivhuggen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern blev på lördagen huggen i ryggen av en man i centrala Borås. Polisen lyckades efter ett tips att gripa en person som nu är anhållen misstänkt för mordförsök.

Strax efter klockan tolv på lördagen larmades polisen till centrala delar av Borås efter att en man blivit attackerad med kniv.

– Det är en man i 70-årsålder som har blivit knivhuggen i ryggen, sade Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst, vid 12.30-tiden.

– Mannen har känt att han har en person bakom sig på vägen och har sedan känt ett stick i ryggen.

När polisen anlände till platsen var mannen i 70-årsålderna vaken och talbar. Polis höll förhör med den skadade mannen och sedan blev han förd med ambulans till sjukhus.

Vet ni varför mannen har blivit knivhuggen?

-  Vi har inget motiv, det är helt oklart i nuläget.

Knivmannen sprang från platsen

Knivattacken skedde i en tunnel och gärningsmannen sprang efter händelsen nedför en trappa riktning mot det centrala torget i Borås och sedan in i ett bostadsområde. Vid 13.30-tiden kunde polisen gripa en man i 30-årsåldern efter att en person ringt in.

– Det var en ingringare som uppgav att man såg en man som stämde överens med gärningsmannen från den tidigare händelsen. Mannen skulle befinna sig i samma tunnel, sade Anna Göransson vid 14-tiden på lördagen.

Polisen: ”Tacksamma för vaken allmänhet”

Polis skickades till platsen och kunde gripa mannen och ta honom till förhör.

– Det var en vaken allmänhet som hörde av sig, det är vi mycket tacksamma för, sade Anna Göransson.

Enligt polisen finns det vissa omständigheter som styrker att det är mannen som avvek från platsen efter att ha attackerad mannen i 70-årsåldern. Mannen blev senare på kvällen anhållen.

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordförsök alternativ dråpförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.