Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisens presstalesperson om gripandet av mannen i Alingsås. Foto: TT

Misstänkt person med vapen i skogsområde i Alingsås – stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

Efter en stor insats i ett skogsområde i Alingsås kunde polisen gripa en beväpnad man i ett bostadsområde. Polisen sköt mannen i ena benet vid gripandet. 

– Det började med en iakttagelse av en man som bar på något som kunde vara en automatvapen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

På tisdagseftermiddagen grep polisen en man i en fastighet i området, detta efter en stor insats med helikopter och stora avspärrningar.

– Mannen hade förskansat sig i ett hus – vi gick in och han greps vid 15.33. I samband med gripandet avlossade polisen verkanseld som träffade mannen i benet, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Mannen kommer att delges misstanke om försök till mord.

Enligt polisen ska mannen ha skjutit mot polishelikoptern som sökte efter honom. Han ska även ha skjutit mot polis innan de sköt honom.

Hört skottlossning

Enligt polisen finns inga uppgifter om att någon ska vara beskjuten, men vittnen ska ha hört skottlossning. Enligt SVT:s reporter på plats i området kring Kvarnbacken i Alingsås var det stora avspärrningar på plats – han såg också rök från skogen.

Enligt Alingsås tidning hade polisen kallat in förhandlare. Elever på flera skolor och en förskola hålls inomhus.

– Det vi gör just nu är att vi rekommenderat skolor som ligger i närheten av området att hålla eleverna inomhus. Och vi har gått upp med information till berörda vårdnadshavare, säger Niklas Ehnfors, kommunikationschef Alingsås kommun.

Samtidigt pågick en skogsbrand i området och flera busslinjer drogs in och länsväg 180 stängdes av.  

Se hela sändningen från Alingsås på SVTPlay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.