Misstänkt sabotage mot Västlänken

Uppdaterad
Publicerad

Under påskhelgen har en miljon liter vatten har läckt ut i Västlänkens arbetstunnel. Läckan har skett efter misstänkt skadegörelse på annandagen. Notan kan enligt Trafikverket landa på sju miljoner kronor, uppger Göteborgs-Posten.

-Det är en ledning som har kapats, säger Ulf Angberg, kommunikationsansvarig för Västlänken.

Ledningen som kapades finns inne på ett arbetsområde som inte har varit tillgängligt för allmänheten, och än kan man inte med säkerhet slå fast att ett brott har begåtts. Men vid tillfället bedrevs inget arbete där.

Kritiserat bygge

Västlänken är en åtta kilometer lång slinga för pendeltåg, huvudsakligen i tunnel under Göteborgs centrum. Beslutet om tunneln har väckt debatt och projektet har mötts av kritik.

Tidigare har rapporterats om hur de som arbetar med Västlänken utsatts för spottloskor, glåpord och nattliga telefonsamtal. Ett antal polisanmälningar kopplade till bygget har också gjorts. Bland annat har säkerhetsutrustning för arbetare utsatts för sabotage.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Västlänken

Mer i ämnet