Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo / SVT

Misstänkt skjutning i Stenungsunds kommun

Uppdaterad
Publicerad

Bilfirman utsattes för skottlossning så sent som för en vecka sedan. Nu har samma firma, i Stenungsunds kommun, drabbats av ett nytt dåd.

I samband med utredningen fick E6 stängas av på grund av ett misstänkt farligt föremål som oskadliggjordes av nationella bombskyddet som var på plats.

En hög smäll hördes vid en bilfirma i Stora Höga i Stenungsund strax före midnatt under måndagskvällen, något som fick flera personer att larma.

När polisen anlände till platsen fanns det skador på byggnaden som tydde på att den antingen beskjutits eller att en sprängladdning detonerat. Men det fanns även okända föremål kvar som skulle kunna vara ammunition eller sprängämnen, något som ledde till att nationella bombskyddet kallades in.

– Någonting finns kvar på platsen, som inte har detonerat. Därför är bombskyddet där och jobbar, sa polisens presstalesperson Caroline Karlsson, på tisdagsförmiddagen.

Beskjuten även i förra veckan

Samma bilfirma besköts så sent som i förra veckan, men polisen utreder i nuläget skjutningarna som två separata händelser.

– Vi utesluter så klart inte att det finns ett samband. Men just nu har vi inga uppgifter om att det finns någon hotbild mot bilfirman, säger Caroline Karlsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Platsen runt bilfirman spärrades av. Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott och försök till allmänfarlig ödeläggelse.

E6 stängdes av

Redan under natten till tisdagen kallades bombskyddet in. Några timmar senare meddelade polisen att avspärrningarna behövde utvidgas och att E6 skulle stängas av en kortare stund vid 13-tiden i både norr- och södergående riktning.

Vid 13.30 meddelade polisen att det misstänkta föremålet oskadliggjorts. Trafiken på E6 kunde därmed åter släppas på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.