Polisen söker med hundpatrull i ett område efter en misstänkt skottlossning i Hisings Kärra. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Skottlossning i Hisings Kärra i Göteborg – en död

Uppdaterad
Publicerad

En person sköts på tisdagseftermiddagen på Hisingen i Göteborg, och avled senare av sina skador. Två personer anhölls under tisdagskvällen.

Polisen larmades strax före klockan 17 om en skottlossning i Hisings Kärra. På platsen hittade de en skottskadad man som fördes med ambulans till sjukhus. Mannen avled senare av sina skador.

– Det fanns folk på platsen och det är de vi hör som vittnen nu, säger Stefan Gustafsson som är presstalesman på polisen i Göteborg.

Efter en dryg halvtimme grep polisen en misstänkt gärningsman, också han hade skador och fördes till sjukhus för vård. Flera personer har hämtats in till förhör.

Två anhållna

Två personer anhölls sent på tisdagskvällen av jouråklagare. En av de anhållna är den man som greps tidigare på kvällen och han vårdas fortfarande för sina skador.

Polisen har under tisdagskvällen gjort en teknisk undersökning av den bostad där skottlossningen ägt rum. Polisen utreder händelsen som mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.