Misstänkt skottlossning i Mölndal

Uppdaterad
Publicerad

En bil ska ha blivit beskjuten under måndagskvällen på en parkering av maskerade personer som färdades i en annan bil.

– Båda bilarna hade lämnat platsen i okänd riktning när vi kom dit, sade Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Västra Götaland.

Polisen gittade tomhylsor på platsen och spärrade av ett stort område för en teknisk undersökning.

– Flera personer ringde in samtidigt till oss och sa att maskerade personer sköt mot en bil på Fullblodsgatan i Mölndal. Vi har inga uppgifter om personskador i nuläget, sade Peter Adlersson.

Kontakt med sjukhusen

Båda bilarna var borta från platsen när polisen kom fram. Polisens kriminaltekniker har varit på plats för att göra en teknisk undersökning.

– Vi söker för fullt efter både personer och fordon och vi håller kontakten med sjukhusen i området för att höra om någon skadad kommer in.

Enligt Peter Adlersson har en förundersökning om försök till mord inletts.

Vid 19.40-tiden meddelade polisen att den bil som blev beskjuten har påträffats och är tagen i beslag för en teknisk undersökning. Fyra personer som var i anslutning till bilen hämtades in till förhör i ärendet. Dörrknackning inleddes runt brottsplatsen. Det finns forfarande inga uppgifter om skadade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.