Skottlossning i Trollhättan – tre inblandade har hittats oskadda

Uppdaterad
Publicerad

Larm om skottlossning kom in till polisen i Trollhättan sent på tisdagseftermiddagen.

– Polisen har efter vittnesuppgifter hittat tre män i en bostad i närheten som är målsägare i den här händelsen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Väst.

Enligt samtalet till SOS så hade inringaren hört smällar i ett område i Kronogården i Trollhättan. Smällar som uppfattades som skottlossning. Vid 19.30-tiden på tisdagskvällen uppger polisen att tre män har anträffats i en bostad i närheten av det område där skottlossningen hörts.

Ingen har skadats

– Ingen av dem har fått några skador. Enligt deras uppgifter ska gärningsmannen ha avlossat skott som hot och det har därmed inte skjutits rakt mot dem, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

I samband med det sökarbete som pågått på brottsplatsen, med bland annat hundpatruller, så har hylsor hittats efter skottlossningen och dessa har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

Platsen är fortsatt avspärrad

Platsen är fortsatt avspärrad i väntan på att undersökas av polisens kriminaltekniker, vilket ska göras under onsdagen.

Det finns ingen frihetsberövad eller misstänkt för händelsen. Brottsrubriceringen är grovt olaga hot samt grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.