En bil ska ha beskjutits i Uddevalla Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Skottlossning i Uddevalla – två gripna

Uppdaterad
Publicerad

Två män har anhållits efter tisdagens skottlossning i centrala Uddevalla. En av dem är den misstänkte skytten. Den andre är mannen som ska ha blivit beskjuten.

Det var på tisdagseftermiddagen vid halv fem-tiden som skott avlossades vid en matbutik nära Uddevalla sjukhus. När polisen kom till platsen hade kunde man gripa den misstänkta gärningsmannen eftersom flera vittnen ingripit och höll fast honom.

Ett stort område spärrades av och man såg spår av skottlossning i forma av ett skotthål i en bil och ett vapen på marken.

Senare under tisdagskvällen greps ytterligare en man, den man som polisen tror var måltavlan för skotten. Han var inne på förhör när polisen fick nya uppgifter och han anhölls senare av åklagare misstänkt för dråp eftersom han försökt köra över skytten.

Polisen rubricerar skottlossningen som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.