OBS! Skolan på bilden har inte med artikeln att göra. Foto: Arkiv/TT

Misstänkt våldtäkt på gymnasieskola

Uppdaterad
Publicerad
En elev på en gymnasieskola i Västsverige misstänks ha våldtagit en annan elev.
– Utredningen är inne i ett känsligt läge. Nu väntar nästa steg med en analys av den tekniska undersökningen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Väst.

Det var i förra veckan som den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum inne på en toalett på en gymnasieskola i Västsverige, vilket GT var först med att rapportera om. Enligt verksamhetschefen så var det efter skoldagens slut och det var tomt på elever.

– Det var skolpersonal som tog hand om flickan och då var killen inte så långt därifrån och fortfarande kvar på skolan. Polisen grep honom men han släpptes senare samma kväll, säger verksamhetschefen på skolan.

Misstänkt gärningsman avstängd

Verksamhetschefen uppger att offret och den misstänkte gärningsmannen känner varandra sedan tidigare.

– Det här är naturligtvis väldigt allvarligt, men ingen annan ska känna sig otrygg här på skolan nu. Det känns tryggt att polisen har tagit hand om det här, säger han.

Enligt honom är den misstänkte gärningsmannen avstängd från skolan så länge förundersökningen pågår och flickan får hjälp av skolpersonal.

– Flickan är tillbaka på skolan och får hjälp av elevhälsan. Jag har pratat med lärarna och jag har också informerat personalen om läget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer