Förhandlingarna kommer hållas vid Vänersborgs tingsrätt. Foto: TT

Misstänkt våldtäkt på MUF-konferens

Uppdaterad
Publicerad
En ung moderat misstänks för våldtäkt vid en MUF-konferens för några månader sedan i Vänersborg.
– Jag kommer givetvis yrka på fängelse, säger kammaråklagare Daniel Veivo Pettersson.

Det var under en vinterkonferens med Moderata Ungdomsförbundet, MUF, i Vänersborg som den misstänkta våldtäkten ska ha inträffat, något som P4 Väst tidigare har berättat om.

Enligt stämningsansökan ska mannen, som är i 20-årsåldern, tvingat sig på kvinnan på ett hotellrum, där han höll fast henne i benen och håret och bland annat tvingade henne till oralsex.

Kvinnan ska ha försökt, men inte lyckats, knuffa bort mannen och våldtäkten avbröts först efter att en annan person kommit in i hotellrummet.

– Bevisläget är gott. Vi har flickans berättelse som i min uppfattning stöds av vad andra personer har berättat om hennes agerande efter händelsen. Sedan finns det även teknisk stödbevisning, säger kammaråklagare Daniel Veivo Pettersson.

Mannen åtalas för våldtäkt i första hand, och för oaktsam våldtäkt i andra hand, då åklagaren anser att om mannen inte förstått att kvinnan inte deltog frivilligt i samlaget, i vart fall har varit grovt oaktsam.

– Jag kommer givetvis yrka på fängelse. För våldtäkt är ministraffet två års fängelse, säger Daniel Veivo Pettersson.

Enligt Moderaterna uteslöts mannen ur MUF av förbundsstyrelsen i november.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer