Restaurang brann i Askim under natten till söndagen. Foto: Joakim Eriksson

Restaurang brann i Askim

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder misstänkta explosioner i en byggnad i Askim i Göteborg. Under natten har det nationella bombskyddet varit på plats.

Räddningstjänsten fick in larmet klockan 01 under natten mot söndagen.

-Vi får larm om att det brinner och åker dit med flera styrkor för att släcka branden. Det har vi gjort och nu finns vi kvar till 09.30 för eftersläckning, säger Peter Zettersten på räddningstjänsten Storgöteborg till SVT Nyheter Väst.

Enligt uppgifter från polisen ska även personer ha larmat om smällar.

– Några personer ringde in om att de hörde höga smällar och fem minuter senare kom larm om att någon sett lågor från byggnaden, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen undersöker om smällarna och branden hänger ihop.

Bombskyddet var på plats

Under natten har nationella bombskyddet varit på plats för att undersöka om det funnits något explosivt på platsen, men tidigt på söndagsmorgonen ska de ha lämnat platsen, berättar vakthavande befäl Magnus Nordqvist.

– Platsen är avspärrad och under söndagen kommer en teknisk undersökning att genomföras, säger Nordqvist.

Inga uppgifter om skadade har inkommit. Händelsen har rubricerats som allmänfarlig ödeläggelse.

Natten till lördagen brann kiosken och caféet på Askims badplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.