Carina Falkewall, sektorschef för individ- och familjeomsorg samt funktionshinder i Västra Göteborg, om familjen. Foto: SR/SVT

Misstänkta trippelmordet – familjen helt okänd för socialtjänsten

Uppdaterad
Publicerad

Det misstänkta trippelmordet som skedde under söndagen i Västra Göteborg har blivit en prioriterad fråga för socialtjänsten i området.

– Det är en familj vi inte känner sedan tidigare, säger Carina Falkewall, sektorschef, individ- och familjeomsorg samt funktionshinder i Västra Göteborg.

Det var under den tidiga söndagsmorgonen som larmet kom till polisen: En man ringde och berättade att han tagit livet av sin fru och sina två barn.

När polisen kom till platsen, en lägenhet i Västra Göteborg, hittades frun och barnen döda. Och mannen greps på plats misstänkt för mord.

”Ett detektivarbete”

Polisen vill i nuläget inte gå ut med någon exakt ålder på barnen, men enligt kommunen rör det sig om förskolebarn. Kommunen jobbar i sin tur med att få mer information om händelsen.

– Vi har inte så många detaljer då det är en familj vi inte känner sedan tidigare, säger Carina Falkewall.

Innebär detta att ni inte haft någon kontakt med familjen alls tidigare?

– Inte vad jag känner till. Det var faktiskt lite av ett detektivarbete för oss själva att få reda på vilka de var. Och så är det ju inte om det är en familj som vi känner sen tidigare, säger hon.

Fokus på krisstöd

Enligt Carina Falkewall ligger fokus nu på krisstöd till de anhöriga, och personal på förskolan där barnen gick.

I dagsläget finns inga planer på interna utredningar till följd av händelsen.

– I det här akuta skedet låter vi polisen göra sitt. Vi har ett nära samarbete med dem och i nuläget har vi inget som tyder på att vi behöver göra interna utredningar.

En förundersökning om mord har inletts och mannen har anhållits. Polisen tror inte att någon annan än de fyra personerna har befunnit sig i lägenheten.

SVT Nyheter Väst söker åklagaren i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.