Mölndals stad planerar att bygga ett nytt Åbybad Foto: SVT/Mölndals stad

Planerna klara för nya Åbybadet i Mölndal

Uppdaterad
Publicerad

En 50-metersbassäng, familjebad, relaxavdelning och filmvisning inne i badhuset. För närmare en halv miljard kronor planerar nu Mölndal stad för ett nytt Åbybad.

Planerna är att det gamla Åbybadet ska rivas och ersättas med den nya badanläggningen.

– Det här betyder mycket för Mölndalsborna. Vi har som mål att det ska finnas någonting för alla att göra. Från de minsta barnen till seniorer, säger Kajsa Hamnén (M), ordförande i det lokalstrategiska utskottet.

Större bassänger och läktare

Tanken är att det nya badhuset, till skillnad från det som nu ska rivas, bland annat kommer att ha större bassänger med bättre möjligheter för simundervisning , en relaxavdelning, läktare för 261 besökare och en utomhus-bubbelpool. Utöver det har arkitekten Bjarni Ingvason planer på filmvisning från en av bassängerna.

– Det är ju rätt häftigt att kunna titta på Hajen ett eller två, säger han.

Badhuset är planerat att kosta 480 miljoner kronor och ha en yta på 10 000 kvadratmeter, men beslut om detaljplaner och exakta kostnader kommer att fattas den 17 juni i år.

– Vi har jobbat väldigt hårt med det här. Vår målsättning är givetvis att det blir som vi planerat, säger Kajsa Hamnén (M).

Om planerna för badet klubbas igenom ska det vara klart vid årsskiftet 2022-2023.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.