Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kenzo är en bernedoodle, alltså en blandning mellan en berner sennen, pudel och labrador. Han beskrivs av sina ägare som nyfiken, glad och social. Foto: Privat

Mölndalshunden Kenzo försvunnen – engagerar tusentals

Uppdaterad
Publicerad

Att hunden är människans bästa vän märks verkligen av i Mölndal. Hunden Kenzo, som har varit försvunnen i flera dagar, har skapat ett enormt engagemang långt utanför kommungränsen.

Den tjugonde december fick femton månader gamla bernadoodlen Kenzo syn på en hare när han var ute med husse i stadsdelen Solängen. Trots uppmaning att stanna sprang han efter haren in mellan tomterna i villaområdet. Sedan dess har han inte setts till.

– Vi är oroliga. Det är kallt, han har ingen mat och snart kommer fyrverkerierna, säger matten Anna Sunin.

Stängde av kommentarsfältet

Efter Kenzos försvinnande skrev hon ett inlägg i en sociala medier-grupp för bortsprungna hundar. Det dröjde inte länge innan kommentarerna rasslade in. I nuläget har det delats över 6 000 gånger.

– Administratören fick stänga av kommentarsfältet eftersom det blev för mycket och att andra hundar i samma situation hamnade i skymundan. Så jag startade en egen grupp istället och där är vi uppe i 1 200 medlemmar, säger Anna Sundin.

”Känner medlidande”

Varför tror du folk brinner så mycket för att hjälpa till?

Kenzo är världens sötaste. Men främst tror jag att det finns många hundägare runtom i landet som känner medlidande och kan sätta sig in i vår situation. Jag blir varm i hjärtat av alla som stöttar, svarar Anna Sundin.

Sökinsatserna från frivilliga har pågått varje dag sedan Kenzo försvann i olika former.

I klippet får du höra hur det gått till och vilka spår som har hittats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.