En mopedist skadades allvarligt i en krock i närheten av Skepplanda på fredagen. Foto: SVT

Mopedist allvarligt skadad i krock i Ale kommun

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen kolliderade en mopedist och en personbil i Skepplanda. En person fick föras till sjukhus med allvarliga skador.

Strax före klockan nio på fredagskvällen larmades polisen till en busshållplats på länsväg 1978 i Skepplanda, Ale kommun. På platsen påträffades en ung skadad mopedist.

– Mopedisten är allvarligt skadad, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Lippens känner inte till vilka skador det handlar om, men uppger att föraren av bilen som var inblandad i olyckan inte ska ha drabbats av allvarliga skador. När räddningstjänsten hade lämnat olycksplatsen var polisen fortfarande kvar och undersökte området.

– Vi har tagit mopeden i beslag, tillägger Hans Lippens.

Tillståndet för mopedisten som fick föras till sjukhus är på lördagsmorgonen ”allvarligt men stabilt”, enligt Sahlgrenska Universitetssjukhusets presstjänst. Exakt hur olyckan inträffade var till en början oklart, men sedan dess har bilden klarnat något.

– Det verkar som att mopedisten stått vid vägkanten för att göra någon slags u-sväng, och inte sett bilen som kom körande, säger vakthavande befäl Göran Carlbom på lördagsförmiddagen.

Polisen inledde en förundersökning efter olyckan, men ingen är misstänkt för något brott.

– Det är ju rent formellt en utredning, för att vi ska kunna ta fordon i beslag helt enkelt, säger Göran Carlbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.