Vid lunchtid ska ambulans ha larmats till häktet i Uddevalla, enligt Kriminalvårdens presstjänst. Vad som hänt på häktet är fortfarande oklart. Foto: Ur förundersökningen

Wilmas misstänkte mördare förd akut till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Den man som i dag åtalades för mord på Wilma, 17, i Uddevalla har förts akut till sjukhus. Det bekräftar åklagare Jim Westerberg.

– Jag har hört det här av en poliskälla, ja, säger han.

UPPDATERING 14/5:

På torsdagsmorgonen meddelade polisen att ex-pojkvännen är tillbaka i häktet igen.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

– Jag kan bekräfta att han lever och är tillbaka på häktet, säger polischef Sten-Rune Timmersjö till SVT Nyheter Väst.

Det var strax efter klockan 15 som GT först rapporterade om att den mordmisstänkte mannen enligt uppgift hade förts från häktet akut till sjukhus. Det bekräftas nu av åklagaren i fallet.

– Jag har hört det här av en poliskälla, ja. Men jag vet inga omständigheter i övrigt ännu, säger Jim Westerberg till SVT Nyheter Väst.

Vet du något om vad det handlar om?

– Nej, jag vet inte vad som hänt eller hur det är med honom, säger Jim Westerberg.

Mannens advokat, Peter Olsson, vill inte kommentera händelsen.

– Jag väljer att inte kommentera min klients hälsotillstånd, säger han.

Kriminalvårdens presstjänst bekräftar att en ambulans ska ha larmats till häktet under dagen, men vill inte kommentera enskilda personers hälsotillstånd.

– Jag kan bekräfta att en sjuktransport larmats vid lunchtid och kommit till häktet någon gång vid 12.30-tiden, säger Andreas Schander, presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet