Misstänkt mordförsök i Göteborg – kvinna anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 75-årsåldern överfölls av en kvinna med kniv på fredagseftermiddagen. Mannen ringde själv till polisen om larmade om händelsen. Sent på fredagen anhölls en kvinna misstänkt för mordförsök.

Händelsen inträffade i stadsdelen Annedal i Göteborg strax efter klockan 13 på fredagen.

– En man i 75-årsåldern ringde själv och uppgav att han blivit överfallen av en kvinna med en kniv, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson Region Väst.

När polis och ambulans kom till platsen kunde de konstatera att mannen hade skärskador i huvudet och i en hand.

Kvinnan var då inte kvar på platsen, men genom uppgifter som lämnades kunde polisen identifiera henne. De inledde en sökinsats i området och efter drygt en och en halv timme greps en misstänkt kvinna i 35-årsåldern.

Kände inte varandra

Personerna verkar inte känna varandra sedan tidigare.

– Kvinnan menar att hon agerat i självförsvar. Mannen uppger att han blivit överfallen. Det får utredas vidare vad som ligger bakom den här händelsen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson Region Väst.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus, han var då vaken och talbar.

Ska förhöras

Efter förhör på fredagskvällen anhölls kvinnan. Hon är misstänkt för försök till mord alternativt dråpförsök.

Kriminaltekniker arbetade på den avspärrade brottsplatsen under kvällen och var färdiga strax innan 21. Det fanns vid samma tid inga nya uppgifter om mannens skadeläge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.