Foto: TT

Mordmisstänkt man tar tillbaka erkännande

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades svårt knivskuren i en lägenhet i Mellerud under natten till måndag. En man som befann sig i samma lägenhet greps och anhölls misstänkt för mord, vilket han senare erkände.

– Vi hade ett längre förhör med honom och i samband med det så framkom det att han förnekar brott.

Den man som under måndagen gripits misstänkt för mord på en kvinna i 35-årsåldern i Mellerud, har tagit tillbaka sitt erkännande, rapporterar Sveriges radio P4 Väst.

– Vi hade ett längre förhör med honom och i samband med det så framkom det att han förnekar brott. Det är inte ovanligt att det händer, att någon som är misstänkt ändrar sin uppfattning. Men enligt min bedömning är han på sannolika skäl misstänkt för mord och jag har för avsikt att att begära honom häktad, säger kammaråklagare Carin Pedersen till SVT Nyheter Väst.

Det var strax efter ett-tiden under natten till måndag som polisen larmades till en lägenhet i Mellerud där en kvinna hittades svårt knivskuren.

En man som var nära anhörig till kvinnan och befann sig i lägenheten greps och anhölls misstänkt för mord.

– Mannen erkände gärningen direkt vid förhör under natten, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen, igår.

Den misstänkte mannen är i 50-årsåldern och nära anhörig till kvinnan och är inte känd av polisen sedan tidigare. Mannen är dock fortfarande anhållen.

– Min preliminära bedömning är att lämna in en häktningsframställan i morgon.

Mer detaljer vill kammaråklagaren i dagsläget inte lämna.

– Vi är i ett tidigt skede i utredningen och alla personer är inte hörda än. Att gå in på mer detaljer kan påverka utredningen negativt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.