Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mordmisstänkte expojkvännen: ”Jag måste ha brutit mot fysikens lagar” Foto: Polisens förundersökning

Mordmisstänkte ex-pojkvännen: ”Jag måste ha brutit mot fysikens lagar”

Uppdaterad
Publicerad
Den mordmisstänkte ex-pojkvännen pressades i flera timmar av åklagaren Jim Westerberg. Stundtals var det hätskt ordväxling i tingsrätten – och ex-pojkvännen höll hela tiden fast vid att han är oskyldig.

Ex-pojkvännen i 20-årsåldern är misstänkt för mord och brott mot griftefriden eftersom stora delar av kroppen inte har hittats. Själv menade han att han istället borde ses som målsägare då han är anhörig.

Under delar av utredningen har mannen inte svarat på frågorna. Men på den tredje dagen i tingsrätten lutade han sig framåt, iklädd vit skjorta, och gav sin version om vad som hände på eftermiddagen den 14 november.

– Jag måste ha brutit mot fysikens lagar för att ha gjort mig skyldig till det här, var det första han sa och syftade på att han ska ha varit i Ljungskile när Wilma dödades.

Ändrade sin historia

Ex-pojkvännen förklarade att han och Wilma hade bråkat vid flera tillfällen och att det ska ha kulminerat den 14 november. Allt ska ha slutat med att Wilma lämnade lägenheten för att åka till Göteborg.

– Det är sista gången jag ser henne, berättade mannen som är i 20-årsåldern.

Åklagaren pressade ex-pojkvännen på flera detaljer om exakt vad Wilma ska ha tagit med sig från lägenheten.

 Enligt åklagaren går den mordmisstänktes historia inte ihop eftersom man hittat flera av Wilmas tillhörigheter kvar i lägenheten. Bland annat pekade man på ett bankkort. I förhör har mannen sagt att Wilma tog med sig kortet, i tingsrätten berättade han att Wilma måste ha glömt det när hon gick.

– Jag rabblade väl upp det som man gör med tillhörigheter; smink, väska, bankkort, nycklar... utan att tänka.

”Varför ska jag hjälpa dig?”

Ex-pojkvännen pressades också på varför han följde efter Wilma när hon ska ha åkt till Göteborg, istället för att ringa henne på kvällen den 14 november. Då blev stämningen hätsk.

– Ni tror inte på vad jag säger, varför ska jag hjälpa dig, sa han och förklarade att det var anledningen till att han först nu berättar hela sin version.

Polisen har hittat omfattande blodspår i alla rum i lägenheten men också en kroppsdel, som var dold i en garderob. Ex-pojkvännen förnekade att han ska ha sett något av detta.

– Har jag aldrig sett, jag hade kommit ihåg om jag städat bort blod och det har jag inte gjort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet