Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klippet för att följa med när rutinerade polishunden Fonz letar narkotika. Foto: Josefin Marjomaa / SVT

Möt erfarna polishunden Fonz som snart ska pensioneras

Uppdaterad
Publicerad

Polishunden Czylwiks Fonz har arbetat vid sidan av hundföraren Kristofer Magnusson i tio år och upplevt mycket ihop. Men snart får Kristofer jobba vidare med en annan hund eftersom Fonz, som han kallas, ska gå i pension.

– Jag försöker kanske inte att tänka så mycket på det. Men jag vet ju att vi haft ett långt arbetsliv och han förtjänar sin pension.

Försvunna personer, spåra efter gärningsmän och brottsplatsundersökningar. Kristofer Magnusson och Fonz har under åren varit ute på många olika uppdrag. Men för Fonz väntar nu pensionärslivet och lata dagar i soffan.

Ska fortfarande bo ihop

Det är svårt att få tag på polishundar och att ersätta en pensionerad hund kan vara svårt. I Fonz fall finns redan en ersättare redo men det är ändå känslosamt för Kristofer Magnusson att skiljas från sin kollega efter alla år, även om han fortfarande kommer bo med sin hund.

Men än finns det jobbdagar kvar att beta av och SVT fick följa med när Fonz övade på att leta efter narkotika.

Hur det gick kan du se i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.