Västra Götalandsregionen lättar nu på kravet om munskydd för vårdpersonal. Foto: TT

Munskydd återinförs i Västra götalandsregionen

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen meddelade regionen på deras hemsida att man från och med måndag 4 juli återinför krav på munskydd för personal. Bakgrunden ska enligt pressmeddelandet vara för att antalet bekräftade fall av Covid-19 ökat något de senaste veckorna. 

Från och med 4 juli ska personal i VGR ha munskydd på sig när de vistas i vårdlokaler. Det är en försiktighetsåtgärd för medarbetare och patienter i syfte att minska risken för smittspridning av covid-19.

Den förebyggande åtgärden gäller bland annat inom sjukhus, vårdcentraler och tandvård och innebär att all personal ska bära munskydd när de vistas i vårdlokaler.

– När munskydd används i vården kan de minska smittspridningen i situationer där människor inte kan hålla avstånd till varandra, säger pandemisamordnare Marga Brisman i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.