Nuntorps naturbruksgymnasium. Foto: SVT

Naturbruksskolor sålda – för 78 miljoner

Publicerad

Västra Götalandsregionen har sålt två naturbruksskolor för totalt drygt 78 miljoner kronor. Det rör sig om Sparresäters och Nuntorps naturbruksskolor.

Sparresäter, mellan Skövde och Skara, har varit centrum för skogsutbildning i över 50 år, innan skolverksamheten lades ned för en tid sedan. Köparen är Karl-Johan Blank som äger hemmafixarkedjan Jula. Tanken är att byggnaderna ska användas till kursverksamhet men också för privat boende.

Två företagare inom svin- och nötköttsproduktion i Mellerud och Norra Vänersborg köper Nuntorp som ligger i Vänersborgs kommun.

LÄS MER: Nedlagda naturbruksgymnasium vill bli friskolor

Även skolverksamheten i Nuntorp har avvecklats. Tanken är att samla naturbruksutbildningarna till Uddetorp i Skara, Sötåsen utanför Töreboda, och Svenljunga naturbruksskola, enligt pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.